Tutaj powinien być opis

SPRAWOZDANIE Z ORGANIZACJI EDL ORAZ WTD WRZESIEŃ 2020

"Granice mojego języka oznaczają granice mojego świata" Ludwig Josef Johann Wittgenstein

Pod takim hasłem corocznie organizujemy dla Was zajęcia, wydarzenia lub zabawy w ramach obchodów Europejskiego Dnia Języków - 26 września oraz Światowego Dnia Turystyki -27 września.

W tym roku szkolnym p. Monika Kopcik , p. Emilia Hajek -Furyk oraz p. Joanna Szymańska postanowiły zaangażować uczniów swojej szkoły do zabawy językowo - turystycznej w formie drużynowego multimedialnego konkursu z wykorzystaniem platformy KAHOOT.

Zadaniem szkoły jest kształtowanie w uczniach kompetencji kluczowych (wiedza, umiejętności i postawy), jednak aby osiągnąć zamierzony cel potrzebna jest motywacja. Nic tak nie pobudza Waszego zaangażowania jak metody aktywizujące.

• 3 osobowe grupy uczniów klas 2ta, 2tc, 2td oraz 1tb 28.09.2020 rywalizowały o nagrodę główną.

Zwycięzcom z klasy 2TD : Gawluk Weronika, Szczyrek Anna, Górna Żaneta gratulujemy znakomitej wiedzy turystycznej i językowej.

• W roku poprzednim zamieniliśmy salę 306 w edukacyjny ESCAPE ROOM, w tym roku szkolnym sala 109 stała się GAME ZONE. Uczniowie klas 4ta i 4tb tym razem mieli możliwość rozwijania tzw. "soft skills" czyli współpracy w grupie, analizowania, podejmowania decyzji, czy dzielenia się wiedzą podczas rozgrywek językowych gier planszowych.

• nie zabrakło również okazyjnej gazetki na korytarzach szkolnych, z których uczniowie mogli dowiedzieć więcej o Europejskim Dniu Języków oraz Światowym Dniu Turystyki.

Dla uczniów było to z pewnością połączenie przyjemnego z pożytecznym.

Organizatorzy:

Monika Kopcik